HomeMenu
Menu - propozycje dań

Lunch menu

Koktajl Menu

Piknik menu

Gala menu

Przerwa kawowa

Pakiety Weselne
PAKIET CLASSIC
- 3 daniowa kolacja serwowana
- 7 przystawek wstawionych w stoły (lub w bufecie)
- 2 dania serwowane w nocy
- Tort
245,00 PLN NETTO / os.
PAKIET PREMIUM
- 4 daniowa kolacja serwowana
- Zimny bufet nocny uzupełniany przez 6 godzin
(6 przystawek, 3 sałatki, zupa, 4 dania gorące,
4 desery) - Tort
275,00 PLN NETTO / os.
Kolacja weselna serwowana
Przystawki
Carpaccio
-
Carpaccio z pieczonej na różowo polędwicy wołowej z trybulą, galaretką z jarzębiny podane z młodymi sałatami i chrupiącą grzanką / wersja vege – Carpaccio z buraka /
Trio z gęsi
-
Trio z gęsi: podwędzana pierś, confit pieczone w cieście i mus z foire gras z aromatem białych trufli, pigwą, jeżyną, lekko pikantną gruszką i czarnuszką
Marynowana pierś
-
Marynowana pierś z bażanta z musem morelowym z porto, galaretką z czerwonej porzeczki oraz pomarańczami karmelizowanymi z anyżem
Marynowany łosoś
-
Marynowany łosoś w gorczycy i kumkwacie podany z sałatką z młodego szpinaku z sosem cytrynowo malinowym
Tuńczyk
-
Lekko podsmażony tuńczyk z karmelizowanym pikantnym arbuzem oraz sosem z oliwy z awokado o smaku krwistych pomarańczy
Pasta z cieciorki
-
Pasta z cieciorki z olejem lnianym z pieczonym czosnkiem, gęsty sos z czerwonej papryki, bukiet sałat (vege)
Pieczone pomidory
-
Pieczone pomidory, sałatka ze świeżych szparagów, bazylia i olej ziołowy (vege)
Wędzony sum
-
Wędzony sum z pikantną gruszką i konfiturą z derenia
Zupy
Aksamitny krem
-
Aksamitny krem z prawdziwków podany z serkiem ziołowym i pianką z jałowca
Consomme wołowe
-
Consomme wołowe z pierożkami w stylu won ton i oliwą czosnkową
Bulion z przepiórki
-
Bulion z przepiórki z warzywami i kluseczkami ziołowymi
Krem porowo-chrzanowy z kurkami
-
Krem porowo-chrzanowy z kurkami i przepiórczym jajkiem (vege – bez jajka)
Kremowa zupa z białych warzyw
-
Kremowa zupa z białych warzyw z sałatką z pomidorków i zielonych szparagów z oliwą truflową (vege)
Krem z jarmużu i cieciorki
-
Krem z jarmużu i cieciorki z pesto paprykowym (vege)
Dania Główne
Pieczona rolada
-
Pieczona rolada z prosięcia, sos z miodu gryczanego z czarnuszką, konfiturą z kapusty i mini gołąbki z kasza gryczaną
Plastry pieczonej cielęciny
-
Plastry pieczonej cielęciny na sałatce z kurek, bobu i malin karmelizowanych w occie porto podane z puree z pieczonej pietruszki z naturalnym sosem
Pieczona kaczka
-
Pieczona kaczka z gruszkami podana z tartą z jabłkiem (na słono), musem z czerwonej porzeczki oraz puree pietruszkowo-jabłkowym
Pierś z perliczki marynowana w miodzie
-
Pierś z perliczki marynowana w miodzie, z sosem z trawy żubrowej, podawana z borowikami w śmietanie i ziemniakami z tymiankiem
Policzki wołowe w czerwonym winie
-
Policzki wołowe w czerwonym winie podane z truflowymi kopytkami i warzywami pieczonymi z tymiankiem
Dorsz pieczony z pachnotką
-
Dorsz pieczony z pachnotką z musem z zielonego groszku i mięty podany z młodymi ziemniakami i szparagami w maśle truflowym
Filet z sandacza
-
Filet z sandacza z sosem rakowym podany z zapiekanym jarmużem, filetowym ziemniakiem oraz pieczonymi eco warzywami z pesto z rukoli i imbirowymi płatkami z marchewką
Młode warzywa z ziołami
-
Młode warzywa z ziołami gotowane pod ciśnieniem, grzybowe „risotto” z kaszą, oliwa dyniowa ze świeżo mielonym majerankiem (vege)
Młode warzywa z ziołami
-
Młode warzywa z ziołami gotowane pod ciśnieniem, grzybowe „risotto” z kaszą, oliwa dyniowa ze świeżo mielonym majerankiem (vege)
Canneloni
-
„Canneloni” z grillowanego bakłażana z musem z suszonych pomidorów oraz z sosem pomidorowym z imbirem i odrobiną miodu (vege)
Desery
Suflet czekoladowy
-
Suflet czekoladowy z lodami czekoladowymi i sałatką z malin
Mus pomarańczowy z likierem
-
Mus pomarańczowy z likierem Cointreau z sałatką ze świeżych truskawek i sosem czekoladowym (możliwa wersja vege)
Semi fredo kremówka
-
Semi fredo kremówka z sosem malinowym, malinami i jeżynami
Panna cotta na mleku kokosowym
-
Panna cotta na mleku kokosowym z karmelizowanym ananasem (vege)
Pieczona gruszka z musem
-
Pieczona gruszka z musem z gorzkiej czekolady podana z chrupiącym ciastem i bezą kawową
Gorzka czekolada
-
Gorzka czekolada z sałatką z marynowanego kumkwata i pudrem z malin
Bufet Weselny
Przystawki
Carpacio
-
Carpacio z wędzonej kaczki z galaretką z żurawiny z truflą
Mięsa Sous Vide
-
Mięsa Sous Vide: rostbef, indyk, schab wieprzowy z sosem chrzanowym
Szynka parmeńska
-
Szynka parmeńska z melonem, pikantną figą oraz sosem z owoców cytrusowych
Confit z gęsi
-
Confit z gęsi z aromatem tymianku i pomarańczy
Torcik z pasztetu z gęsi
-
Torcik z pasztetu z gęsi z dodatkiem gęsiej wątróbki z galaretką porto
Pasztet z gęsi
-
Pasztet z gęsi podany z sosem z rokitnika i musem chrzanowym
Musy z zająca
-
Musy z zająca, gęsi z marynatami warzywnymi i owocowymi piklami
Wędzona na zimno pierś indyka
-
Wędzona na zimno pierś indyka ze słodko-kwaśnym sosem z jabłek z pigwą, kminem rzymskim i suszoną kolendrą
Carpaccio
-
Carpaccio z wołowiny z sosem truflowym, płatkami parmezanu i rukolą
Pieczona cielęcina
-
Pieczona cielęcina, jajko przepiórcze, galaretka z żurku, proszek grzybowy, oliwa majerankowa
Słonina marynowana i wędzona
-
Słonina marynowana i wędzona – w stylu „carpaccio”, sól morska, porzeczka suszona, kawa zbożowa i wędzona śliwka, pestki dyni
Talerz polskich wędzonych
-
Talerz polskich wędzonych ryb: łosoś, sum, pstrąg, jesiotr; podane z sosem cytrynowo-jabłkowym
Marynowany łosoś
-
Marynowany łosoś (gravlax) i sałatka z ogórka z sosem musztardowym z koperkiem i miodem
Marynowane w occie wiśniowym
-
Marynowane w occie wiśniowym z ziołami mini ośmiorniczki z serem feta
Tatar z bakłażana
-
Tatar z bakłażana z kolendrą i trawą cytrynową (vege)
Capaccio ze złotego buraka
-
Capaccio ze złotego buraka, mus z cieciorki, maliny, olej makowy i kiełki groszku (vege)
Nadziewane warzywa
-
Nadziewane warzywa z soczewicą i grzybami (vege)
Ser tofu
-
Ser tofu z sezamem (vege)
Roladki
-
Roladki z grillowanego bakłażana z musem z ciecierzycy z sezamem oraz z kiełkami: groszku, słonecznika i fasoli (vege)
Sałatki
Sałatka z grillowanym kurczakiem
-
Sałatka z grillowanym kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i jogurtowym sosem z bazylią
Orientalna sałatka
-
Orientalna sałatka z kaczką, z ananasem i pomidorem
Sałatka z krewetek
-
Sałatka z krewetek z orientalnymi owocami: pitaja, karambola, kokos
Sałatka nicejska z tuńczykiem
-
Sałatka nicejska z tuńczykiem, oliwkami i zieloną fasolką z sosem z musztardy dijon i oliwy z krwistych pomarańczy
Sałatka ze szparagami
-
Sałatka ze szparagami, pomidorem, grejpfrutem i sosem z czerwonych owoców jagodowych
Sałatka z koziego sera
-
Sałatka z koziego sera, białego szpinaku z truskawkami, kiełkami i szparagami, podane z syropem buraczanym z jeżynami
Sałatka z młodego szpinaku
-
Sałatka z młodego szpinaku, marynowanej gruszki, komosy ryżowej i sera koziego
Sałatka z kopru włoskiego
-
Sałatka z kopru włoskiego z pomarańczą i granatem
Sałatka z karczochów
-
Sałatka z karczochów i warzyw z sosem jogurtowym
Sałatka z arbuza
-
Sałatka z arbuza i kiełków z pestkami słonecznika
Sałatka z gruszkami
-
Sałatka z gruszkami (sous vide) aromatyzowanymi trawą cytrynową, pieczonymi młodymi i złotymi burakami, podane z malinowym dressingiem i olejem rzepakowym z góry św. Wawrzyńca
Sałatka z marynowanego kopru
-
Sałatka z marynowanego kopru włoskiego z pomarańczą , szpinakiem i sosem z martini i zielonego pieprzu
Bazar warzywny
-
Bazar warzywny /mix sałat, warzyw i dodatków/
Warzywa grillowane
-
Warzywa grillowane z ziołami i sosem balsamicznym /szparagi, koper włoski, radichio, cykoria, bakłażan, cukinia, papryka/
Dania Mięsne
Eskalopki z sosem grzybowym
-
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych z sosem grzybowym
Eskalopki z sosem z sera pleśniowego
-
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej, trawa cytrynowa, imbir, sos z sera pleśniowego
Wołowina po burgundzku
-
Wołowina po burgundzku z winem, warzywami i pieczarkami
Wołowina
-
Wołowina w sosie pieprzowym
Policzki wołowe
-
Policzki wołowe z kremowym sosem z boczniaków
Kaczka pieczona
-
Kaczka pieczona z sosem rodzynkowym, jabłka pieczone z szafranem
Confit z nóżki kaczki
-
Confit z nóżki kaczki z sosem pomarańczowym
Pieczona nóżka kaczki
-
Pieczona nóżka kaczki z sosem porzeczkowym
Roladka z cielęciny
-
Roladka z cielęciny ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, suszona szynka parmeńska
Potrawka z cielęciny
-
Potrawka z cielęciny w kremowym sosie z szalotką i zielonym groszkiem
Roladka ze schabu
-
Roladka ze schabu z dzika nadziewana musem z kasztanów z parmezanem
Medaliony z indyka
-
Medaliony z indyka z wędzoną śliwką i sosem z czerwonego wina
Picatta z piersi indyka
-
Picatta z piersi indyka z sosem pomidorowym
Pieczona pierś indyka
-
Pieczona pierś indyka z sosem z kurkami
Pierś kurczaka w białym winie
-
Kurczak w czerwonym winie
-
Kurczak w czerwonym winie z warzywami
Dania Rybne
Polędwica z dorsza
-
Polędwica z dorsza z oliwkami, pieczonym czosnkiem, natką pietruszki i oliwą z oliwek
Karmazyn
-
Karmazyn w sosie porowym
Filet łososia pieczony
-
Filet łososia pieczony z bazylią z sosemz suszonymi pomidorami
Filet z morszczuka
-
Filet z morszczuka z sosem z białym winem i szpinakiem
Filet z soli
-
Filet z soli z sosem paprykowym z brandy i porem
Filet z soli z musem krewetkowym
-
Filet z soli z musem krewetkowym i sosem szafranowym
Filet z suma z kremowym sosem
-
Filet z suma z kremowym sosem z ogórkiem i pieczarkami
Grillowane filety z sandacza
-
Grillowane filety z sandacza, ragout z karczochów i oliwek z winegretem szczypiorkowym
Ragout z tuńczyka
-
Ragout z tuńczyka z owocami morza
Dania wegańskie
Zapiekany pomidor
-
Zapiekany pomidor ze szpinakiem
Gołąbki
-
Lekko pikantne „gołąbki” z nadzieniem z kaszy gryczanej i grzybów
Soczewica z curry i tofu
-
Soczewica ze szpinakiem, zielonym curry i tofu
Kasza pęczak z grzybami
-
Kasza pęczak z grzybami i koperkiem
Makaron Vernicielli
-
Makaron Vernicielli z sosem pomidorowym z warzywami
Stacje Live Cooking
Live Cooking
Tradycyjny
-
Tradycyjny tatar wołowy, orientalny z tuńczyka oraz wegański z bakłażana, podawane z dodatkami na grzankach
Pieczony w cieście łosoś
-
Pieczony w cieście łosoś ze szpinakiem, jarmużem i kolendrą, podany z komosą ryżową i chilli
Stacja włoska
-
Stacja włoska z makaronami /Penne, Campagnole/ z wyborem dwóch sosów i dodatków, m.in.: rukora, oliwki, płatki parmezanu, suszone pomidory, etc.
Pieczony argentyński antrykot
-
Pieczony argentyński antrykot krojony na życzenie, podawany z kopytkami na maśle truflowym, z sosem pieprzowym z kolendrą
Makaron ryżowy z młodym szpinakiem
-
Makaron ryżowy z młodym szpinakiem, szparagami i krewetkami podany z marynowanymi kiełkami mun
Pierogi
-
Pierogi smażone na życzenie /z kapustą i grzybami, z kaszą gryczaną, ze szpinakiem/
Wędzona i pieczona szynka
-
Wędzona i pieczona szynka z miodem i goździkami
Kuchnia molekularna
-
Kuchnia molekularna - dania mięsne w kształcie warzyw np. pomidorki z musu drobiowego, rzodkiewki z kaczki i pomarańczy, marchewki z sera pleśniowego
Afrodyzjaki
-
Afrodyzjaki - przystawka, danie główne i deser przygotowywane przez kucharza z takich składników jak: ostrygi, truskawki, czekolada, chilli, szparagi, trufle itp
Open Bar
Pakiet 1
Napoje bezalkoholowe
-
Napoje bezalkoholowe: soki (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy), napoje gazowane (Pepsi, Mirinda, 7up), polska woda mineralna
Piwo Żywiec
-
Wino na powitanie
-
Kieliszek wina musującego na powitanie – Corte Castello Balbi Soprani
Wino domowe
-
Wino domowe czerwone - Sierra Alta Monastrell
Wódka Żubrówka Biała
-
Pakiet 2
Napoje bezalkoholowe
-
Napoje bezalkoholowe: soki (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy), napoje gazowane (Pepsi, Mirinda, 7up), polska woda mineralna
Wino na powitanie
-
Kieliszek wina musującego na powitanie – Corte Castello Balbi Soprani
Wino domowe białe
-
Wino domowe białe - Sierra Alta Macabeo
Wino domowe czerwone
-
Wino domowe czerwone - Sierra Alta Monastrell
Piwo Żywiec
-
Wódka Żubrówka Biała
-
Whisky Grant’s
-
Gin Finsbury
-
Bacardi
-
Dodatki
-
Owoce, syropy, lód i inne dodatki niezbędne do przygotowania koktajli
Obsługa barmańska
-